Sommartips!

Förbered för sommar

Sommar, sol, värme – som vi har längtat. Men ta det lugnt i början, låt ditt ansikte och

din kropp sakta vakna ur vinterdvalan. Hjälp din hud med några enkla förberedelser.

PEELING

Att regelbundet skrubba bort hudrester och smuts gör att huden känns, och är, ren och fräsch. Tänk bara på att huden i ansiktet är skör och tunn jämfört med kroppen i övrigt, så använd finkornig peeling. Eftersom ansiktet är känsligt så behöver du inte peela så ofta, 1-2 gånger i veckan räcker gott.

.

FUKT

Torr hud får lättare rynkor och blir slappare. Tvätta inte för ofta, det torkar ut. Torka försiktigt, klappa snarare än gnugga med handduken, och återfukta innan huden hunnit torka helt så får du bäst effekt.

BRA MAT

Du är vad du äter. Det gäller din hy också. Försök äta hälsosamt och dricka mycket vatten, då hjälper du dig själv att bli ditt allra vackraste jag.

ANSIKTSMASSAGE

Pigga upp grå och trött hy med lite skön massage. Använd fingertopparna och ta i lagom hårt, det ska absolut inte göra ont. Du ökar blodcirkulationen och ser pigg och rosig ut.

OCH LITE

SOL PÅ DET

Visst vill vi njuta så mycket det går när solen visar sig igen, men börja med lagom dos. Solen är starkare än du tror nu på våren, du vill bli brun, inte röd. Glöm inte solskyddsfaktor!

FOREVERS SOLSKOLA

– värt att veta om solskydd

 Varför blir huden solbränd?

När huden utsätts för solens UV-strålar så bildar den melanin, ett färgpigment, för att skydda sig. Melaninet är alltså kroppens naturliga skydd mot solen, och huden klarar en viss dos av sol på egen hand. Men ju längre tid du vistas i solsken, och beroende på hur starkt solen lyser, desto större är risken att du bränner dig.

 Är det farligt att sola?

För mycket är inte bra, men vi behöver få i oss lite sol för att kroppen ska producera D-vitaminer och för att vi ska må bra. Ofta räcker det med att vara 15 minuter i solen per dygn.

 Hur vet jag när jag behöver skydda mig?

Första tecknen på att din hud inte klarar med sol är rodnad och sveda. Du kan också få soleksem och blåsor. Ofta visar sig inte symptomen förrän några timmar senare, så tänk förebyggande för att undvika skador.

 Hur skyddar jag mig?

Om du ska vara ute i solen, oavsett om du ska ligga och sola eller göra andra saker, så smörj in dig generöst över hela kroppen. Glöm inte luriga ställen, så som öronen och fötterna. Upprepa varannan till var tredje timma, och om du badar så smörj in dig igen efter varje dopp.

Är solen väldigt stark bör du ta på heltäckande kläder eller gå in i skuggan tills det blir lite mildare. Varför inte göra som i många sydligare länder, ta en siesta mitt på dagen?

Tips! Undvik rynkor – använd keps eller en stor solhatt så att du inte får så mycket direkt sol i ansiktet.

 Om det är molnigt ute behöver jag väl inte solskydd?

Du kan faktiskt bränna dig även om solen inte är framme. UV-strålningen kan gå igenom molnen, så var lite försiktig även en halvklar dag.

 Vad betyder SPF?

Solskyddsfaktorn, SPF, anger hur mycket längre man kan vistas i solen jämfört med utan. Vår Aloe Sunscreen har SPF 30, vilket betyder att en trettiondel av UV-strålningen når din hud. Då kan du alltså vara i solen 30 gånger så länge jämfört med om du inte skyddat dig alls.

Tips! En lätt peeling tar bort rester av solkräm på kvällen. Men undvik att skrubba huden på morgonen innan du ska ut i solen.

 Vad innebär det när det står att produkten är vattenfast?

Enligt europeisk standard så ska du kunna bada två gånger i 20 minuter (eller fyra gånger i 20 minuter för ”extra vattenfast”) och ändå ha minst 50 % av det ursprungliga skyddet kvar. Det betyder alltså inte att du har samma skydd som innan du badar, så smörj alltid in dig igen efter att du tagit ett dopp.

 Behöver barn starkare solskydd än vuxna?

Barns hud är känsligare än vuxnas, det är först i tonåren som huden blir kraftigare och klarar att hantera solens strålar bättre. Tänk på att använda högre SPF till barnen. De riktigt små kan med fördel placeras under ett parasoll, och för de något större och mer rörliga krabaterna är solhatt och långärmad tröja ett fint komplement.

 Kan jag sola hur mycket som helst om jag använder solkräm med hög SPF?

Nej, det ska du inte göra. Strålskyddsmyndigheten rekommenderar att ta paus i solandet och att sätta på oss kläder och vara i skuggan.

 Tar solen starkare vid stranden?

Ja, men inte för att vattnet reflekterar strålarna, utan för att det oftast är fri himmel. Solen är starkare vid en strand med fri horisont. Utöver det så reflekterar vatten 10 procent av UV-strålningen, så du kan bli rejält solbränd när du simmar.

 Vad är skillnaden på kemiskt och fysikaliskt filter?

Fysikaliska filter ligger kvar på hudytan och tränger inte in i huden. Solskyddsprodukter med fysikaliska filter ger därför låg risk för allergi. I solskyddsprodukter med kemiska filter tar molekylerna i filtret upp UV-strålningen och omvandlar till ofarlig strålning. Både kemiska och fysikaliska filter ger ett bra skydd mot solens strålar.

Våra produkter hjälper dig att njuta av sol och bad.
Skydda dig med vår sunscreen på kroppen och vår Day
Protecting  Lotion i ansiktet.

Efter sol är det skönt med vår spray Aloe First och glöm inte vår omtyckta Aloe Vera Gelly, plantan på tub.
Kontakta mig för frågor och funderingar.

Kontakta mig